Zamówienia publiczne

Zamówienia publiczne

W związku z uruchomioną w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych Platformą zakupową:

  • wszczynane przez ZUS zamówienia o wartości mniejszej niż kwota 130 000 zł netto oraz zapytania mające na celu rozeznanie rynku;
  • wszczynane przez ZUS postępowania o udzielenie zamówienia publicznego o wartości równej lub przekraczającej kwotę 130 000 zł netto, Plany postępowań oraz ich aktualizacje, a także wstępne ogłoszenia informacyjne

są dostępne pod adresem: http://portal.smartpzp.pl/zus.

Platforma zakupowa jest dedykowanym narzędziem służącym do komunikacji elektronicznej pomiędzy zamawiającym a wykonawcą.


​​​​​​​Utworzył/odpowiada: DZP, 06.04.2021 r., godz. 10:44
​​​​​​​Publikator: Anna Borowska DRK, aktualizacja 03.04.2024 r., godz. 10:24

Zamówienia publiczne

Ogłoszenie o zamówieniu publicznym na uslugi spoleczne i inne szczególne uslugi o wartosci ponizej wyrazonej w zlotych równowartosci kwoty 750 000 euro (postępowanie/a wszczęte do dnia 31.12.2020 r.)

Szczegóły przetargu publicznego

  • Data publikacji ogłoszenia

    12 września 2018  15:53

  • Kategoria zakupowa

    Usługi inne

  • Tytuł postępowania

    Prowadzenie bazy żywieniowej w Centralnym Ośrodku Szkoleniowym Zakładu Ubezpieczeń Społecznych w Osuchowie

  • Nazwa zamawiającego

    Departament Zamówień Publicznych

  • Adres zamawiającego

    Zakład Ubezpieczeń Społecznych
    ul. Szamocka 3, 5
    01-748 Warszawa

  • Województwo

    mazowieckie

  • Numer postępowania

    TZ/271/44/18

  • Przedmiot zamówienia wg. Wspólnego Słownika Zamówień (CPV)

    55300000-3 – usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
    55320000-9 – usługi podawania posiłków
    55321000-6 – usługi przygotowywania posiłków
    55400000-4 – usługi podawania napojów

  • Opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem wielkości lub zakresu oraz terminu realizacji zamówienia (syntetycznie)

    1. Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie we własnym imieniu oraz na własną odpowiedzialność działalności gastronomicznej, której przedmiotem jest prowadzenie bazy żywieniowej w Centralnym Ośrodku Szkoleniowym Zamawiającego w miejscowości Osuchów, gmina Mszczonów, powiat Żyrardowski.
    Zamawiający przewiduje roczne wykorzystanie placówki szkoleniowej w Osuchowie na poziomie 15 000 osobodni żywieniowych (15 000 całodziennych posiłków – śniadanie, obiad, kolacja oraz 30 000 przerw kawowych).
    Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest we Wzorze umowy.
    2. Zamawiający wymaga przy realizacji zamówienia, przez cały okres realizacji zamówienia, zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osoby, która będzie pracować na stanowisku szefa kuchni, w wymiarze pełnego etatu – wskazanej w pkt. 2.2. Formularza oferty, stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ (w przypadku nie wskazania w pkt. 2.2. Formularza oferty szefa kuchni, spełniającego wymagania określone w pkt. 4.1.1.4.1. SIWZ, oferta Wykonawcy będzie podlegała odrzuceniu na podstawie postanowień art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy).
    Do zadań szefa kuchni należy wykonywanie następujących czynności:
    - zarządzanie personelem,
    - planowanie i opracowywanie receptur i przygotowywanie potraw, deserów oraz ciast,
    - właściwy dobór surowców i półproduktów wykorzystywanych do przygotowania potraw oraz ich ocena jakościowa,
    - obróbka ręczna, mechaniczna i termiczna surowców,
    - obsługa urządzeń wykorzystywanych w kuchni.
    3. Termin wykonania zamówienia: od dnia zawarcia umowy przez okres 12 miesięcy lub do wykorzystania limitu 15 000 osobodni żywieniowych lub do wyczerpania środków przeznaczonych na realizację zamówienia, w zależności od tego, które zdarzenie nastąpi jako pierwsze.
    Przedmiot zamówienia realizowany będzie w zależności od potrzeb Zamawiającego – Zamawiający nie wyklucza konieczności świadczenia usługi przez 7 dni w tygodniu.

  • Kryteria oceny ofert

    Całkowita cena oferty brutto (C) 86 %
    Doświadczenie szefa kuchni (D1) 14 %

  • Specyfikacja istotnych warunków zamówienia lub inny dokument określający warunki zamówienia

  • Miejsce składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu

    Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w Warszawie ul. Szamocka 3, 5.

  • Termin składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu

    20 września 2018  09:00

  • Dodatkowe informacje

    Warunek udziału w postępowaniu określony został w Specyfikacji istotnych warunków zamówienia (pkt 4.1.1.4.), stanowiącej załącznik do niniejszego ogłoszenia.

Wyjaśnienia i modyfikacje SIWZ

  • Data publikacji ogłoszenia
    18 września 2018  12:50

Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty lub unieważnieniu postępowania

  • Data publikacji ogłoszenia
    25 września 2018  15:46

Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

  • Data publikacji ogłoszenia
    03 października 2018  13:36
  • Nazwa albo imię i nazwisko podmiotu, z którym zamawiający zawarł umowę w sprawie zamówienia publicznego

    Konsorcjum:

    Rebus Sp. z o.o.
    Dąbrowa Chotomowska
    ul. Lipowa 36D
    05-123 Chotomów (lider konsorcjum)

    Gastromoduł - Dariusz Pierżak
    Dąbrowa Chotomowska
    ul. Lipowa 36D
    05-123 Chotomów (członek konsorcjum)

    Gastromodel - Monika Wawrzyńska
    Dąbrowa Chotomowska
    ul. Lipowa 36 D
    05-123 Chotomów (członek konsorcjum)