Zamówienia publiczne

Zamówienia publiczne

W związku z uruchomioną w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych Platformą zakupową:

  • wszczynane przez ZUS zamówienia o wartości mniejszej niż kwota 130 000 zł netto oraz zapytania mające na celu rozeznanie rynku;
  • wszczynane przez ZUS postępowania o udzielenie zamówienia publicznego o wartości równej lub przekraczającej kwotę 130 000 zł netto, Plany postępowań oraz ich aktualizacje, a także wstępne ogłoszenia informacyjne

są dostępne pod adresem: http://portal.smartpzp.pl/zus.

Platforma zakupowa jest dedykowanym narzędziem służącym do komunikacji elektronicznej pomiędzy zamawiającym a wykonawcą.


​​​​​​​Utworzył/odpowiada: DZP, 06.04.2021 r., godz. 10:44
​​​​​​​Publikator: Anna Borowska DRK, aktualizacja 03.04.2024 r., godz. 10:24

Zamówienia publiczne

Ogłoszenie o zamówieniu publicznym na uslugi spoleczne i inne szczególne uslugi o wartosci ponizej wyrazonej w zlotych równowartosci kwoty 750 000 euro (postępowanie/a wszczęte do dnia 31.12.2020 r.)

Szczegóły przetargu publicznego

  • Data publikacji ogłoszenia

    23 maja 2017  11:48

  • Kategoria zakupowa

    Usługi inne

  • Tytuł postępowania

    Wyżywienie uczestników szkoleń organizowanych przez Centrum Szkolenia przy II Oddziale ZUS w Warszawie

  • Nazwa zamawiającego

    ZUS III Oddział w Warszawie

  • Adres zamawiającego

    00-701 Warszawa, ul. Czerniakowska 16

  • Województwo

    mazowieckie

  • Numer postępowania

    550000/271/9/2017-CZP

  • Przedmiot zamówienia wg. Wspólnego Słownika Zamówień (CPV)

    55300000-3 usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków,
    55510000-8 usługi bufetowe,
    55400000-4 usługi podawania napojów,
    55520000-1 usługi dostarczania posiłków,
    55321000-6 usługi przygotowywania posiłków

  • Opis przedmiotu zamówienia wraz z określeniem wielkości lub zakresu oraz terminu realizacji zamówienia (syntetycznie)

    1.Przedmiotem zamówienia jest obsługa gastronomiczna obejmująca przygotowywanie, wydawanie oraz w razie potrzeby dostarczanie uczestnikom organizowanych szkoleń, warsztatów, seminariów, narad, spotkań roboczych oraz konferencji: posiłków (śniadanie, obiad, kolacja), serwisów kawowych oraz menu okolicznościowego, jak również „suchego prowiantu”, wydawanego zamiast posiłku (śniadanie, obiad, kolacja) oraz obsługa innych zdarzeń organizowanych na zlecenie II Oddziału – narad, konferencji, spotkań okolicznościowych i roboczych oraz innych szkoleń - w oparciu o udostępnioną odpłatnie przez Zamawiającego powierzchnię użytkową zlokalizowaną w Warszawie w Inspektoracie Praga Północ ul. 11 Listopada 15 A.
    2.Planowana ilość posiłków oraz serwisów kawowych, które powinny być wydawane uczestnikom szkoleń w ciągu 24 miesięcy wyniesie ok. 55 400 sztuk - w tym: śniadań - 5 100 sztuk, obiadów – 23 100 sztuk, kolacji – 4 100 sztuk, serwisów kawowych – dla 23 100 osób. Zamawiający nie gwarantuje wykorzystania wskazanej ilości posiłków - Wykonawca nie będzie z tego tytułu zgłaszał roszczeń. Zamawiający dopuszcza możliwość przekroczenia liczby poszczególnych pozycji z zastrzeżeniem, iż łączna wartość wykonanych usług nie może przekroczyć kwoty określonej w umowie.
    3.Zamówienie będzie realizowane przez okres 24 miesięcy od dnia podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 01.09.2017 r.

  • Kryteria oceny ofert

    Zamawiający dokona oceny ofert w oparciu o kryteria wskazane poniżej:


    1. Cena oferty brutto (C) - waga: 60 %

    2. Różnorodność zaproponowanego menu (R) - waga: 20 %

    3. Doświadczenie szefa kuchni (D) - waga: 10 %

    4. Zmiana godzin wydawania obiadów (G) -waga: 10 %



  • Specyfikacja istotnych warunków zamówienia lub inny dokument określający warunki zamówienia

  • Miejsce składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu

    Wykonawcy mogą składać oferty osobiście w siedzibie zamawiającego w Warszawie, ul. Czerniakowska 16 (wejście od ul. Czerniakowskiej, budynek VGB), w Centrum Zamówień Publicznych, piętro I, pok. 107, lub przesłać na adres Zamawiającego:
    Zakład Ubezpieczeń Społecznych
    III Oddział w Warszawie
    00-701 Warszawa, ul. Czerniakowska 16
    Centrum Zamówień Publicznych pok. 107
    Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za oferty złożone w innym miejscu niż wskazane powyżej.

  • Termin składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu

    21 czerwca 2017  10:30

  • Dodatkowe informacje

    1. Postępowanie prowadzone jest w trybie art. 138o ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2015 r. poz. 2164 z późn. zm.).
    2. Przedmiotem zamówienia są usługi społeczne wymienione w załączniku XIV do Dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 2014/24/UE z dnia 26 lutego 2014 r.
    3. Wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 750 000 euro, o której mowa w art. 138g ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp.
    4. Osoby uprawnione do porozumiewania się z wykonawcą:
    Adam Konopko - tel. 22 890 43 92
    Agata Borczon-Ragus - tel. 22 890 43 63
    5. Publiczne otwarcie ofert nastąpi w dniu 21.06.2017 r., o godz. 11:00, w siedzibie zamawiającego w Warszawie, ul. Czerniakowska 16 (wejście od ul. Czerniakowskiej, budynek VGB), piętro I, pok. 109.
    6. Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp.

Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty lub unieważnieniu postępowania

  • Data publikacji ogłoszenia
    27 lipca 2017  12:04

Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

  • Data publikacji ogłoszenia
    01 września 2017  10:26
  • Nazwa albo imię i nazwisko podmiotu, z którym zamawiający zawarł umowę w sprawie zamówienia publicznego

    BAR BUSIA GASTRONOMIA Barbara Trzonkowska, ul. Mińska 25 lok. 19, 03-808 Warszawa